امروز شنبه  ۲۹ دی ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۱۰/۲۰- ۱۸:۳۵
20 دی 1403 - 18:35
‏ ثبت جهانی روستای زیبای ایرانی

اصفهک؛ در فهرست بهترین روستاهای سازمان جهانی گردشگری در کنفرانسی به میزبانی کارتاخنای کلمبیا

روستای اصفهک از استان خراسان جنوبی در فهرست بهترین روستاهای سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ قرار گرفت. اصفهک در رقابت بین ۱۵۰ روستا در سطح جهانی، در فهرست بهترین روستاهای گردشگری ثبت شد. طی مراسمی‌که به میزبانی شهر کارتاخنای کلمبیا برگزار گردید، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کلمبیا، به نمایندگی از کشورمان لوح مربوط به ثبت روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای سازمان جهانی گردشگری را دریافت نمود. با ثبت اصفهک، تا کنون دو روستا از ایران وارد فهرست بهترین دهکده‌های گردشگری سازمان گردشگری ملل متحد شده‌ است. روستای کندوان، در استان آذربایجان شرقی سال گذشته وارد این فهرست شده بود.

روستای «اصفهک» از استان خراسان جنوبی در فهرست بهترین روستاهای سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ قرار گرفت. اصفهک در رقابت بین ۱۵۰ روستا در سطح جهانی، در فهرست بهترین روستاهای گردشگری ثبت شد.

طی مراسمی‌که به میزبانی شهر کارتاخنای کلمبیا برگزار گردید، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کلمبیا، به نمایندگی از کشورمان لوح مربوط به ثبت روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای سازمان جهانی گردشگری را دریافت نمود.

به گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روستای اصفهک از دهستان دهستک و توابع شهرستان طبس، به‌ خاطر تلاش مردمان و نظارت مسئولین توانست در فهرست بهترین روستاهای گردشگری سازمان ملل ثبت شودمعماری منحصربه‌فرد این روستا قبلا نیز منجر به کسب جایزه معتبر معماری آسیا برای آن شده است. گردشگران زیادی به اصفهک می‌آیند تا از خانه‌های خشتی و معماری جالب آن‌ها بازدید کنند. این روستا، سال هاست که به مقصدی فرهنگی و تاریخی برای گردشگران تبدیل شده است.

با ثبت اصفهک، تا کنون دو روستا از ایران وارد فهرست بهترین دهکده‌های گردشگری سازمان گردشگری ملل متحد شده‌ است. روستای کندوان، در استان آذربایجان شرقی سال گذشته وارد این فهرست شده بود.

اصفهک که در اثر زلزله ۱۹۷۸ طبس به شدت آسیب دیده بود، زمانی غیرقابل سکونت بود و ساکنان آن در چادرهای موقت زندگی می‌کردند. با آغاز بازسازی خانه‌ها در نزدیکی این روستای ویران‌شده، خانه‌های چوبی موقتی ساخته شد که به «اوطاق چوبی» معروف بودند. روستاییان با تعهد به پایداری و حفظ فرهنگی، جامعه را در طول سال‌ها بازسازی کردند، اقامتگاه‌های بوم‌گردی را توسعه دادند و خانه‌های سنتی را با استفاده از تکنیک‌های خشتی باستانی بازسازی کردند.

روستاهایی که توسط بخش گردشگری سازمان ملل متحد معرفی می‌شوند از اطلاع‌رسانی بین‌المللی و امتیازهای تبلیغاتی به‌عنوان نمونه‌ای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی بهره‌مند خواهند شد و ضمن دریافت لوح بهترین روستاهای جهانی، به مدت سه سال به عضویت شبکه روستاهای جهانی در می‌آیند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما